Kaloriefattigt græskarbrød – og ristede græskarkerner

Hvis du mangler et knap så kaloriefyldt alternativ til dit normale brød, så skal du ikke lede længere.    H o l d    n u    o p    hvor smager det her brød bare godt. Jeg nyder virkelig at se alle de gode råvarer ryge ned i skålen og blive forvandlet til fantastisk brændstof til min krop. Det dufter forrygende, smager forrygende og kræver ikke en frygteligt masse eksotiske ingredienser.

Netto solgte butternut squash og kæmpegræskar, også kendt som Jack-o’-lanterns, i denne uge for sølle 10 kroner, så jeg har hygget mig med at kreere monsterlækre græskarvafler, græskarbrød og græskar-spinat-hytteost-gryderet denne weekend. Til en start får I opskriften på mit græskarbrød, der på alle mulige måder bare blev en succes. Gør jer selv en tjeneste, og prøv det, så snart I kan komme til det.

Det er et sødt brød, men jeg vælger at bruge det som erstatning for rugbrød, sandwichbrød, pitabrød osv. Hvis I vil have et traditionelt salt madbrød, skal I skifte proteinpulveret ud med en variant med neutral smag eller evt. med mere fuldkornsrismel, kokosmel eller mandelmel. Jeg har hentet inspiration her hos Proteinopskrifter.dk – måske opskriften også kan inspirere jer.

Det skal du bruge

325 g butternut squash-puré
25 g fuldkornsrismel
Ca. 1½ dl æggehvider
1 æg
30 g affedtet kokosfibermel
60 g 100 % Whey med vaniljesmag fra Gymnordic
5 måleskeer HUSK
1 tsk. chiafrø
½ tsk. muskatnød
½ tsk. ingefær
2 tsk. kanel
1 tsk. natron

IMG_2709 IMG_2723 IMG_2703
Sådan gør du

 • Start med at skrue ovnen op på sit maks., og beklæd en bageplade med bagepapir.
 • Halver din butternut på langs, og fjern kernerne med en ske. Skyl kernerne godt, og spred dem ud på bagepladen. Du kan evt. drysse lidt salt over dem. Når ovnen er varm, giver du kernerne ca. 10 minutter øverst i ovnen. De er færdige, når de begynder at poppe og tage farve :-) Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på. Vupti, så har du ristede græskarkerner! Hvor nemt har det lov at være.
 • Skær nu skrællen af din butternut med en skarp kniv, og skær kødet ud i små stykker. Kog stykkerne møre i lidt vand. Hæld det meste af vandet fra, og gem det til senere. Du kan bruge det i supper, smoothies, grød, kager – alt. Jeg brugte mit i den omtalte gryderet – og gemte også lidt til min proteingrød i morgen :-) Blend græskarkødet nede i gryden med en stavblender.
  Obs.: Alternativt kan du halvere din butternut på langs, fjerne kernerne og give de to halvdele 45 minutter i ovnen ved 180 grader. Herefter kan du nemlig på det nærmeste hive skrællen af (evt. med lidt hjælp fra en kniv) og så bare stavblende kødet i en skål.
 • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og tilsæt derefter de våde ingredienser. Rør godt rundt med et piskeris.
 • Kom dejen i en lille brødform beklædt med bagepapir, og giv brødet 40 minutter i ovnen ved 160 grader.

Glæd jer. God weekend :-)

 

2 thoughts on “Kaloriefattigt græskarbrød – og ristede græskarkerner

  • Tak for tippet, kære Sarah :-) Jeg har netop besøgt din blog :-) Send hellere end gerne en opdatering, hvis du får lavet brødet. Jeg er altid supernysgerrig efter at høre om og se resultater :-)

   Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s